Worktop Extends from Kitchen to Garden in Sydney Residence by Benn + Penna Architecture

Pracovná doska siaha od kuchyne po záhradu v rezidencii Sydney od spoločnosti Benn + Penna Architecture

Architektúra Benn + Penna zrekonštruovala a rozšírila schátralú terasu vo východných predmestiach Sydney a vytvorila novú kuchyňu s dlhým pultom, ktorá pokračuje na vysadený dvor.

Novou praxou v južnom Walese bola požiadaná architektúra Benn + Penna Architecture, aby zmenila bydlisko na vedeckého pracovníka, ktorý chcel zlepšiť prirodzené osvetlenie existujúcich temných miestností a vytvoriť lepšie spojenie so záhradou.

Architekti tiež chceli urobiť jemnú hru na dlhých a tenkých domoch, ktoré zaberajú úzke parcely na predmestí Surry Hills.

"Krátka bola premena predtým introvertného a chátrajúceho domu na terasu na priestranný a plný svetla," povedali architekti Dezeenovi.

„Klient požiadal o plynulé spojenie medzi kuchyňou, obytnými a jedálenskými priestormi, ako aj so záhradnými priestormi v zadnej časti budovy.“

Rozšírením zadnej časti rezidencie a odstránením existujúcej zadnej steny v prízemí architekti vytvorili otvorenú kuchyňu a obývaciu izbu so sklenenými dverami, ktoré sa otvárajú na nádvorie.

Dlhá kuchynská skrinka siaha z vnútornej strany do vonkajšieho priestoru, kde je k dispozícii gril. Keď sa dostane na koniec nádvoria, hladina pultu klesá a mení smer a vytvára lavicu smerujúcu do kuchyne.

Stena za lavičkou je pokrytá bielymi mozaikovými dlaždicami, ktoré odrážajú severné svetlo späť do záhrady aj do kuchyne.

Svetlé materiály sa používajú vo vnútri celej budovy, vrátane svetlých drevených podláh a bielych stien, aby boli priestory svetlé. Tieto jednoduché povrchové úpravy sú tiež určené na doplnenie muriva susedných domov.

"Spracovaný chrbát a podhodnotený interiér sú navrhnuté tak, aby zvýrazňovali bohatú textúru muriva Surry Hills okolo miesta," uviedli architekti.

„Materiály sa používajú na strategické zosilnenie prítomnosti svetla vo vnútri domu,“ pokračovali. "Svetlé drevo sa používa na vytvorenie pocitu ľahkosti v priestore."

Prostredníctvom budovy sa týči jemné, biele oceľové schodisko s drevenými nášľapmi. Je zakončená veľkým strešným oknom, ktoré prináša prirodzené svetlo do stredu domu.

Na poschodí vyššie architekti vytvorili kúpeľňu a hlavnú spálňu so skladacími sklenenými dverami, ktoré sa otvárajú na súkromnú terasu s výhľadom na nádvorie.

Medzi ďalšie nedávno transformované rezidencie v Sydney patrí moderná prístavba z betónu a skla od CO-AP a jedna od Nicka Bell Design so strešným svetlometom.